İzleyiciler




Radyoya girebilmek için aşagıdaki link'e tıklayınız.
(Click here to enter the radio to the following link.)





Asia Minor - Sokak Boyunca

|

ASIAMINOR,1990'da topluluğun bestecisi ve basçısı Kamil Erdem tarafından kuruldu. Topluluğun müziği, Anadolu, Balkanlar ve Orta Doğu'ya özgü tınıların, bu tınılara ters düşmeyecek bir çokseslilikle ve caz anlayışı içindeki özgün bestelerle yorumlanması şeklinde tanımlanabilir.

Başka bir deyişle, ASIAMINOR, yaşadığımız bölgeye ait müzikal değerleri, tüm dünyanın anlayabileceği çağdaş bir müzik diliyle ifade etmeye çalışmaktadır.
ASIAMINOR kurulduğu yıl ilk Avrupa turnesini gerçekleştirdi. 1990 Ekim ayındaki bu turne, Almanya, Avusturya ve İsviçre'yi kapsıyordu. Topluluk, bu turnenin başarısı üzerine 1991'de iki uluslararası festivale davet edildi: Budapeşte Dünya Müzikleri Festivali ve Viyana Wiesen Caz Festivali.


Aynı yıl topluluğun ilk albümü "Along the Street" Avrupa'da yayınlandı.
1994'e kadar etkinliklerini sadece Avrupa'da sürdüren ASIAMINOR, bu yıldan itibaren yurtdışı etkinliklerinin yanısıra Türkiye'de de konserler vermeye başladı. Topluluğun ilk albümü Along the Street, 1994'te "Sokak Boyunca" adıyla ülkemizde de yayınlandı.

ASIAMINOR Türkiye'de bugüne kadar birçok özel konserin yanısıra, İzmir Avrupa Caz Günleri (1995), Ankara Uluslararası Müzik Festivali (1995), Akbank Uluslararası Caz Festivali (1995), İstanbul Caz Festivali (1996), Bursa Uluslararası Müzik Festivali (1998), Bodrum Musicorama (1998) gibi uluslararası festivallerde çaldı






Kamil Erdem: Bass Gitar, Perdesiz Bass Gitar, Kontrabas
Yahya Dai: Flüt, Soprano Saksafon
Zafer Gerdanlı: Davul
Tahir Aydoğdu: Kanun






------------------
01. 1959
02. Hüseyni Vals
03. Boncuk
04. sokak boyunca
05. Zeybekvari
06. Meriç
07. 9.8e Doğru
08. Longaminör
-------------------




Download

0 yorum:

Blog Widget by LinkWithin